Sanktvejtsdans

155 sider

 

ISBN:

978-87-998632-0-4

 

Udgivelsesdato:

15-03-2016

 

Originaltitel:

Planeta samých chlapců

 

Adam Georgiev

 

Donationer:

AIDS-Fondet

Sanktvejtsdans

Af Adam Georgiev

♥♥♥♥♥ Bognørden

♥♥♥♥ Fyens Stiftstidende

♥♥♥♥ Bogrummet

 

„Litteratur af høj kvalitet.”

Lektørudtalelse

 

„En bog som ingen anden. Georgiev har

litterær trolddomskraft over sin læser”

Bogligt.dk

 

„Hver eneste side i bogen emmer af

fortabthed og længsel efter frelse

i form af kærlighed og mening med livet.”

Carina Wøhlk, Den smalle bog

 

 

Sanktvejtsdans af Adam Georgiev er forlagets første udgivelse.

 

Når kærligheden mangler, mangler pludselig alt. Lysten til et forhold og inderlig berøring erstattes af angst for den forsvindende evighed, og verden bliver et sted, hvor alt og alle kan forbruges. I det homoseksuelle miljø i Prag skildres en ung mands desperate jagt på mening og kærlighed, mens håbet om det emotionelt virkelige forsvinder bort i et helvede af bøsseklubber og darkrooms. Sanktvejtsdans er en kontroversiel og socialrealistisk samtidsroman, der både herhjemme og i udlandet har høstet prangende anmeldelser, mens Georgiev selv er blevet sammenlignet med forfattere som Bukowski, Kundera og Gutiérrez.

 

 

Danske anmeldelser:

 

"Litteratur af høj kvalitet"

Lektørudtalelse

 

"En bog som ingen anden. Georgiev har litterær trolddomskraft over sin læser."

Katrine Engelhardt Thomsen, Bogligt.dk

 

"Romanen er yderst levende og meget velskrevet. Hovedpersonen er virkelig stærkt portrætteret, jeg kom helt ind under huden på ham. Han fremstår knivskarpt og hudløs på hver eneste side. Der er sexscener, smukke, og også de mere eksperimenterende. Om du er homo- eller heteroseksuel, spiller ingen rolle, budskabet går klart igennem."

♥♥♥♥♥ Bognørden.

 

"Romanen rummer et noget uventet kærlighedsbudskab"

♥♥♥♥ Anette Hyllested, Fyens Stiftstidende

 

„Hver eneste side i bogen emmer af fortabthed og længsel efter frelse i form af kærlighed og mening med livet.” Carina Wøhlk, Den smalle bog

 

"Man fornemmer det mørke og rå univers handlingen udspiller sig i. En skyggeside af samfundet hvor mænd udnytter mænd og forsøger at suge lidt næring ud af hinanden for at kunne holde til endnu en nat i et afstumpet miljø. Det er på bunden vi bevæger os, og Adam Georgiev formår i den grad at få følelserne helt ind under huden på læseren."

♥♥♥♥ Ulla Weishaupt, Bogrummet

 

"I darkrooms kæmper længslen efter kærligheden med lysten til den hurtige tilfredsstillelse. I rum uden lys levner nøgne kroppe imidlertid ikke plads til indfrielse af de dybeste ønsker om fuldbyrdet menneskelig samvær. "Sanktvejtsdans” er langt fra en simpel rå pornografisk fortælling fra et centraleuropæisk bøssemiljø. Den stiller mangfoldige spørgsmål om skyld og eksistens i vores liv. Om følelsernes chancer for at slå rødder i fastfood-samfundet. Læseren, der foretrækker at vende blikket bort, vælger næppe denne bog."

Kim Halling Mortensen, Mr. East.

 

"Georgiev leverer en overbevisende formidling"

Birte Strandby, Bogvægten

 

 

Internationale anmeldelser:

 

„Som hvis Almodóvar havde skrevet Christiane F – I morgen er det slut

Gazeta Prawna

 

”Hvis der eksisterer to slags bøger i litteraturen, den gode og den dårlige, er denne her bog provokerende god. Adam Georgievs angstfyldte univers er så nutidig, at det er nødvendigt at rose hans realisme” Dimo Georgiev, helikon.bg

 

“Fortalt med stolthed og styrke. De grundlæggende følelser hos en fortabt og ensom mand er sjældent udtrykt så realistisk. Adam Georgiev formår at skelsætte miljøet på en rig og aktuel måde…”

Libuše Bělunková, A2

 

„Hans skildring af hverdagslivet er uden konventioner, hykleri og tabuer. Læseren kommer til at stå ansigt til ansigt med denne oprigtighed på samme måde som med de detaljerede sexscener.”

Tereza Radváková, Právo

 

”Fra tid til anden er han tilmed egoistisk, fordi han slet ikke overvejer, hvordan læseren regelmæssigt chokeres af indholdet…”

Jakub Starý, GayNet.cz

 

”Selvom jeg er heteroseksuel, overgav jeg mig til hans unikke udtryksform.”

Lenka Burianová, Gaylife.cz

 

”Homo-helvede, det første i tjekkisk litteratur” / ”Den bedste brug af sprogtone, jeg har stødt på i tjekkisk litteratur”

Mariusz Szczygiel

 

”Ukonventionel… Vovet… Flot skrevet!”

Læsernes vurdering

 

”Den berømte amerikanske homoseksuelle forfatter Edmund White sagde engang, at kirkens dogme er byggestenene til myten om den homoseksuelle som et offer. Målsætningen for homoseksuelle samtidsforfattere er at forandre denne myte og dermed også dogmet. Adam Georgiev er en af de få forfattere, der opnår denne målsætning. Som forfatter lader han sig ikke holde tilbage af sin seksualitet”.

Gazeta Wyborcza

 

"Som Vergilius leder fortælleren læseren igennem alle helvedets kroge, selv de dybeste. I kontrast til Dantes helvede er den dybere penetration ned i Satans rige ikke optaget af en konstant forværring af den fysiske lidelse, men nærmere af at komme tættere på intetheden og tomheden. Georgiev opbygger en moderne version af Den Guddommelige Komedie, hvor legemet ikke oplever livets modbydeligheder, men hvor den menneskelige psyke, intellekt og fornuft til gengæld gør.”

e-splot.pl

 

”Jeg ved ikke, om man bør beskrive Sanktvejtsdans som en lang reportage eller som en kort roman. Lige meget hvad, så skriver han fantastisk.”

mojeopinie.pl

 

”Adam Georgiev er en udgave af den bibelske Adam i det 21. århundrede – uden Eva og uden Gud. Uden Eva klarer hovedpersonen sig fint, uden Gud er det øjensynligt ikke tilfældet – og med et knust hjerte ofrer han sig selv gennem ritualer af overfladisk sex. Det er ikke tilfældigt, at vinderen af den europæiske bogpris Mariusz Szczygiel beskrev Sanktvejtsdans som den bedste litterære reportage i Tjekkiet – Georgievs fragmentering flår uskyldigheden fra hinanden. Kroppen er intet værd, et stykke kød, fordi ingen elsker hinanden (”Du elsker først, når du elsker som en mor”). Alting giver angst. Køerne til sexklubberne er (frivilligt) som køerne i koncentrationslejrene, men hvor man i stedet for sæbe modtager kondomer. Måske er Sanktvejtsdans et bevis på, at den unge generation er nødt til at lade noget træde i stedet for en manglende Gud.”

Marin Bodakov, Kultura

Copyright 2018 @ All Rights Reserved